Tisztelt Szülők!

Óvodánk Rákosmente egyik legnagyobb, nyolc csoportos intézménye az Újlak utcai lakótelep szívében. Külső-belső környezetünk barátságos, otthonos, hangulatos, a szülők szerint jó hozzánk bejönni.

Szerepünk a kerületünk életében több szempontból is sokrétű. Zöld, parkosított udvarunkon számtalan játék, - és mozgáslehetőséget biztosítunk gyermekeinknek. Pedagógiai programunkban – épp a lakótelepi környezetet, életformát figyelembe véve - kiemelt a hagyományőrzés, ezért gyermekeinket bevezetjük a néptánc, a népi kismesterségek - mint szövés, fonás, barkácsolás, nemezelés, gyöngyfűzés technikájának rejtelmeibe.

Óvodánk integráló intézmény is, így sajátos nevelési igényű gyermekeket is nevelünk, az egészségesen, normál fejlődési ütemű, tehetséges gyermekek között. Nevelési célunk, hogy a hozzánk járó gyermekek és szüleik megtanulják ítélkezés nélkül elfogadni a másságot, megtanulják azt, hogyan, mi módon lehet segítséget adni egy fogyatékkal élő embernek. A mi óvodánkban ez a szemlélet természetes. Erre kiemelten büszkék vagyunk, mert nem kis feladatot vállaltunk ezzel magunkra. Pedagógusaink, gyógypedagógusunk, gyógypedagógiai asszisztenseink és a dajka nénik lelkes, összehangolt, magas színvonalú munkája segíti, hogy évről-évre sok család választ tudatosan minket. Az intézményben nevelődő ovisok boldog, tartalmas, élményekkel teli éveket töltenek nálunk, s felkészülten, tapasztalatokkal, alapvető ismeretekkel felvértezve kezdik meg az iskolai tanulást.

Ilyen a mi óvodánk, Mi így szeretjük. Szívesen és szeretettel várjuk az érdeklődő családokat egész évben, ha szeretnének bepillantást nyerni mindennapjainkba, szervezett óvodai életünkbe.

A Rákosmenti Mákvirág Óvoda alkalmazotti közössége nevében:

Horváth Mária

intézményvezető

 
KÉPEK

 

 
 
 
 
Mákvirág Óvoda
Klikk ide >
Mákvirág Óvoda
Klikk ide >
Mákvirág Óvoda
Klikk ide >
Mákvirág Óvoda
Klikk ide >
Mákvirág Óvoda
Klikk ide >
Mákvirág Óvoda
Klikk ide >
Mákvirág Óvoda
Klikk ide >
Mákvirág Óvoda
Klikk ide >
Vissza a lap tetejére
Copyright 2007 Mákvirág Óvoda - designed by buddha