Tücsök csoport

“A gyermek védtelen kis teremtmény, akinek gondját viseljük, e gondoskodásért cserébe, nap mint nap mindazzal a szeretettel halmoz el minket, amit mástól nem kapunk meg.”

Maci csoport

“Minden megérint. – Úgy látszik: sose nő be a szívem lágya.” Fodor Ákos

“Egy boldog mosoly nem a véletlen műve, hanem a boldog gondolatok egyenes következménye.”

“A gyermek védtelen kis teremtmény, akinek gondját viseljük, e gondoskodásért cserébe, nap mint nap mindazzal a szeretettel halmoz el minket, amit mástól nem kapunk meg.”

“Akkor lesz boldog a gyerek, ha szereted, és ebbe beletartozik, hogy azt is szereted benne, amiben más, mint te.kkor lesz boldog a gyerek, ha szereted, és ebbe beletartozik, hogy azt is szereted benne, amiben más, mint te.”

Halacska csoport

„ A gyermek világra nyitott lény. A simogatásra simogatással, a jókedvre jó kedvvel, a tevékenységre tevékenységgel felel.”

„A gyermek olyan, mint egy pillangó a szélben. Néhány magasabbra tud repülni, mint mások, de mindegyik a legjobb tudása szerint repül. Miért is hasonlítanád össze őket? Mindegyik más, mindegyik különleges, mindegyik gyönyörű.”

Kisvakond csoport

  1. Szeptember 01. óta dolgozom a Mákvirág Óvodában pedagógiai asszisztensként. Nagyon örülök, hogy a tagja lehetek a Mákvirágosok lelkes csapatának! Jelenleg tanulmányaimat az ELTE Levelező Óvóképző karon, II. Éves hallgatóként folytatom.

Mókus csoport

” Egy gyermek élete olyan mint egy tiszta papírlap, melyen minden arra járó nyomot hagy ! “

Süni csoport

Szakvizsgázott Óvodapedagógus, Gyógytestnevelő

                       

                      „… Mindenik embernek a lelkében dal van, és a saját lelkét hallja minden dalban. És akinek szép a lelkében az ének, az hallja a mások énekét is szépnek.”
(Babits Mihály )

Sokévnyi tapasztalatom: a gyerekek szeretete, a családom és a természet szeretete tart frissen a mindennapokban.

 

   Úgy gondolom, hogy a gyermekek érzelmi és értelmi fejlődését leghatékonyabban a szeretetteljes, nyugodt légkör biztosításával érhetem el. Ezért fontosnak tartom, hogy a gyerekek fogékony időszakában – az óvodás korban – hitelesen, fokozatosan, következetesen, mégis játékosan alapozzam meg a tudás csíráját mind anyanyelvi (mese – vers – zene – tánc), mind esztétikai téren (ének – ábrázolás – mozgás), mind a külső világ megismerésével (környezetünk, matematikai tapasztalatok) és nem utolsó sorban sok-sok mozgással, mely befolyásolja az értelmi képességek alakulását. 

Németh Attiláné Zsuzsi néni vagyok, a Nyuszi csoport gyógypedagógiai asszisztense. Hiszem, hogy a legszebb hozomány az életben a boldog gyermekkor~én ezért választottam ezt a hivatást.

 

“A gyermek olyan, mint egy pillangó a szélben.

Néhány magasabbra tud repülni, mint mások, de mindegyik a legjobb tudása szerint repül. 

Miért is hasonlítanád össze őket? 

Mindegyik más, mindegyik különleges. 

Mindegyik gyönyörű.” 

Úgy érezzük, hogy amit teszünk, csak egy csepp a tengerben. Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger. ” 

Teréz anya

Katica csoport

Aranyosi Ervin: A szeretetről
 
“Szeretni annyi:-elfogadni,
kitárt szívből többet adni.
Másokban meglátni a szépet.
s örökre hinni szép az élet “

Nyuszi csoport

“A gyereknevelés és tanítás során az a legfontosabb, hogy egy gyerek mindig tudja, akkor is szeretik őt, ha nem tökéletes, és hogy ezen képes javítani. Ez olyan bizalom a felnőtt részéről, amit minden korú gyerek megérez. Hogy hisznek benne. Tévedhet és hibázhat. Nem kell tökéletesnek lennie. A világ sem az.”

Tari Annamária