Tücsök csoport

“A gyermek védtelen kis teremtmény, akinek gondját viseljük, e gondoskodásért cserébe, nap mint nap mindazzal a szeretettel halmoz el minket, amit mástól nem kapunk meg.”

Maci csoport

“Minden megérint. – Úgy látszik: sose nő be a szívem lágya.” Fodor Ákos

“Egy boldog mosoly nem a véletlen műve, hanem a boldog gondolatok egyenes következménye.”

“A gyermek védtelen kis teremtmény, akinek gondját viseljük, e gondoskodásért cserébe, nap mint nap mindazzal a szeretettel halmoz el minket, amit mástól nem kapunk meg.”

“Akkor lesz boldog a gyerek, ha szereted, és ebbe beletartozik, hogy azt is szereted benne, amiben más, mint te.kkor lesz boldog a gyerek, ha szereted, és ebbe beletartozik, hogy azt is szereted benne, amiben más, mint te.”

Halacska csoport

„ A gyermek világra nyitott lény. A simogatásra simogatással, a jókedvre jó kedvvel, a tevékenységre tevékenységgel felel.”

„A gyermek olyan, mint egy pillangó a szélben. Néhány magasabbra tud repülni, mint mások, de mindegyik a legjobb tudása szerint repül. Miért is hasonlítanád össze őket? Mindegyik más, mindegyik különleges, mindegyik gyönyörű.”

Kisvakond csoport

  1. Szeptember 01. óta dolgozom a Mákvirág Óvodában pedagógiai asszisztensként. Nagyon örülök, hogy a tagja lehetek a Mákvirágosok lelkes csapatának! Jelenleg tanulmányaimat az ELTE Levelező Óvóképző karon, II. Éves hallgatóként folytatom.

Molnár Eszter vagyok, dajka. Közel tiz éve foglalkozom gyermekekkel.

Mindig felüdülést ad számomra, az őszinteségük, lelki tisztaságuk.

Örülök, hogy ezt  naponta megtapasztalhatom.

 

“Különösen szeressétek a gyermekeket, mert vétek nélkül valók, mint az angyalok.

A mi örömünkre vannak a világon, hogy jobbá tegyék szivünket. “

/ Dosztojevszkij /

Mókus csoport

” Egy gyermek élete olyan mint egy tiszta papírlap, melyen minden arra járó nyomot hagy ! “

Süni csoport

Szakvizsgázott Óvodapedagógus, Gyógytestnevelő

                       

                      „… Mindenik embernek a lelkében dal van, és a saját lelkét hallja minden dalban. És akinek szép a lelkében az ének, az hallja a mások énekét is szépnek.”
(Babits Mihály )

Sokévnyi tapasztalatom: a gyerekek szeretete, a családom és a természet szeretete tart frissen a mindennapokban.

 

   Úgy gondolom, hogy a gyermekek érzelmi és értelmi fejlődését leghatékonyabban a szeretetteljes, nyugodt légkör biztosításával érhetem el. Ezért fontosnak tartom, hogy a gyerekek fogékony időszakában – az óvodás korban – hitelesen, fokozatosan, következetesen, mégis játékosan alapozzam meg a tudás csíráját mind anyanyelvi (mese – vers – zene – tánc), mind esztétikai téren (ének – ábrázolás – mozgás), mind a külső világ megismerésével (környezetünk, matematikai tapasztalatok) és nem utolsó sorban sok-sok mozgással, mely befolyásolja az értelmi képességek alakulását. 

Katica csoport

Aranyosi Ervin: A szeretetről
 
“Szeretni annyi:-elfogadni,
kitárt szívből többet adni.
Másokban meglátni a szépet.
s örökre hinni szép az élet “

Nyuszi csoport

“A gyereknevelés és tanítás során az a legfontosabb, hogy egy gyerek mindig tudja, akkor is szeretik őt, ha nem tökéletes, és hogy ezen képes javítani. Ez olyan bizalom a felnőtt részéről, amit minden korú gyerek megérez. Hogy hisznek benne. Tévedhet és hibázhat. Nem kell tökéletesnek lennie. A világ sem az.”

Tari Annamária 

Németh Attiláné Zsuzsi néni vagyok, a Nyuszi csoport gyógypedagógiai asszisztense. Hiszem, hogy a legszebb hozomány az életben a boldog gyermekkor~én ezért választottam ezt a hivatást.

 

“A gyermek olyan, mint egy pillangó a szélben.

Néhány magasabbra tud repülni, mint mások, de mindegyik a legjobb tudása szerint repül. 

Miért is hasonlítanád össze őket? 

Mindegyik más, mindegyik különleges. 

Mindegyik gyönyörű.” 

Úgy érezzük, hogy amit teszünk, csak egy csepp a tengerben. Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger. ” 

Teréz anya