Szabóné Vincze Eszter, Eszter néni óvodapedagógus

Fiatal korom óta tudom, hogy olyan munkahelyen szeretnék dolgozni, ahol gyermekekkel foglalkozhatok. Ezért a pályaválasztásom során is meghatározó szempont volt a gyermekek iránti szeretetem. Éppen ennek tudatában végeztem 2006-ban az ELTE-TÓFK Óvodapedagógus szakán. Nyugodt, kiegyensúlyozott, elfogadó, gyermekszerető személyiségem miatt a gyermekek gyorsan a bizalmukba fogadnak.
Az a tapasztalatom, hogy az ismeretek biztos, gyors rögzülésének a leghatékonyabb módja, ha a gyermekek önmagukat különböző szituációkban, helyzetekben próbálhatják ki. Ilyen alkalmakkor a játékba ágyazott tevékenységek végzése során, szinte észrevétlenül jutnak a számukra fontos ismeretekhez, következtetésekhez.
Óvodánkban az integrált nevelési módszer pozitív hatásai egyaránt jól érzékelhetőek az átlagosan fejlődő gyermekek, illetve a sajátos nevelési igényű gyermekeknél is. A mindennapok során olyan meghatározó képességek birtokába jutnak a gyermekek, amelyek később a személyiségük szerves részét képezik. Megtanulnak, várni, vigyázni másokra, elfogadni és észrevenni másokat, illetve képessé válnak felismerni, ha valakinek segítségre van szüksége.
Úgy gondolom, hogy amire a gyermekeinknek leginkább szükségük van, az a feltétel nélküli elfogadás, az odaadó szeretet, a simogató gyengédség, a megértő odafordulás.

 

Baloghné Pálinkás Ágnes

„ A gyermekkor évei azok az esztendők, amikor a szív a legérzékenyebb, leghajlékonyabb. Amit oda elültetnek, azt aligha lehet valaha is onnan kipusztítani.” J. F. Oberlin
1985-ben kezdtem az óvodapedagógusi pályát. Nevelőmunkámban az elmúlt évek során megtaláltam mindazt, ami öröm számomra. Szeretetet adok és kapok, értékeket közvetítek. Fontos számomra a sürgetésmentes nevelés, a gyermekek lépésről-lépésre egyéni ütemben való komplex fejlesztése. Lényeges számomra a gyermekekkel való együtt játszás, a játékba ágyazott tanulás, tapasztalás. A mese-vers, az ének-zenei, valamint a vizuális-, kézműves tevékenységek állnak hozzám a legközelebb. A Rákosmenti Mákvirág Óvodában a Csiga csoportban dolgozom. Megfogott az óvoda meleg, családias légköre, hangulata. 

 

Bolla Beatrix gyógypedagógiai asszisztens

"Tudom szeretet nélkül minden ház üres,
Minden városka lakatlan. Minden zseni ügyetlen, Céltalan üzenet a palackban."
(Quimby)
 

Rábai Attiláné dadus

A gyermek az öröm, reménység. Gyönge ártatlan lelkében van valami égi. Egész kedves valója olyan nekünk, mint a tavaszi vetés. Ígéret és gyönyörűség.
 
 
KÉPEK
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vissza a lap tetejére
Copyright 2007 Mákvirág Óvoda - designed by buddha